Mersin genelinde elektrik malzemeleri pazarlaması ve anahtar teslimi AG-OG elektrik tesisleri yapım işleri konusunda faaliyet göstermektedir. Şirketimiz, Ülkemizin en seçkin elektroteknik firmalarının Mersin bayiliğinin yanı sıra, Endüstrinin ihtiyaç duyduğu her türlü elektrik malzemelerinin temini konusunda uzmanlaşmıştır.
Faaliyetlerimizde ana ilkemiz, müşterilerimizin faaliyet alanımız kapsamındaki ihtiyaçlarını en kısa zamanda, tam olarak istenen özellik ve koşullarda en ekonomik şekilde temin etmektir.
Son yıllarda yenilenebilir enerji kaynaklarına sağlanan devlet teşvikleri de artmaktadır. 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu belirli koşullarda lisanssız elektrik üretenlere vergi muafiyeti getirmiştir. Mevzuata göre, konutların çatılarına kurulan en fazla 10 KW ya kadar kapasiteli güneş enerjisi panelleri ile üretilen elektrik enerjisinin ihtiyaçtan fazla olan kısmı, dağıtım şirketlerine satılabilecek. Bu satışı yapan gerçek kişiler vergi ödemeyecek, belge düzenlemeyecek, defter tutmayacaktır. Gerçek kişiler bu muafiyet nedeniyle tüzel kişilerden daha avantajlı duruma gelmiştir. Bu konudaki güncel tarife bilgilerini EPDK belirlemektedir. Bu devlet teşviklerinin amacı yenilenebilir enerji kullanımını arttırmak ve daha ucuz, temiz ve çevre dostu enerji tüketiminin yaygınlaşmasını sağlamaktır. Küresel ısınmanın dünya yaşamına verdiği zararları önlemek, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasıyla ve yaygınlaşmasıyla mümkün olacaktır.
Güneş Enerjili Sulama Sistemleri genel kullanım olarak elektrik olmayan yerlerde tercih edilmektedir. Bunun en büyük sebebi elektrik olmayan yerlerde çiftçilik yapan kişilerin tarla sulama ihtiyacıdır. Jeneratör gibi geçici çözümler işe yaramayıp sulama yapması mecbur kişiler Güneş Enerjisini tercih etmektedir. Aslında Ülkemizde yeni yeni insanların tanıdığı Güneş Enerjisi tarımsal sulamada, elektrik olan yerlerde de çok mantıklıdır. Elektrik olan yerlerde ve elektrik olmayan yerde Güneş Enerjili Sulama Sistemlerini farklı başlıklarda inceleyeceğiz.
Enerjinin istendiği zaman ve istenilen yerde kullanılmaya hazır olması istenir. Enerjiyi istediğimiz zaman kullanabilmek için onu saklamaya depolama denir. Bu depolama çeşitli şekillerde olabilmektedir. Örneğin doğal ekolojide biyokütle hayvanlar ve parazitler için bir enerji deposudur. Bir depoda aranan özellikler; yüksek depolama kapasitesi, yüksek şarj/deşarj verimi, kendiliğinden boşalmanın ve kapasite kayıplarının az olması, uzun ömür, ucuzluk, enerji yoğun olması (kWh/kg veya kWh/litre). Yani enerjiyi en az hacimde ve ağırlıkta depolayabilmelidir. Enerji çok değişik formlarda depolama yöntemleri vardır. Örneğin biyolojik depolama, kimyasal depolama, ısıl depolama, elektriksel depolama, potansiyel enerji, yerçekimi potansiyel enerjisi, kinetik enerji vb. bunlardan başlıca enerji depolama yöntemleri olan kimyasal, mekaniksel, ısıl ve elektriksel enerji depolama yöntemleri ele alınmıştır.
Whatsapp Destek Hattı